Vijesti

Pet, 15. 10. 2021          

JAVNI OGLAS ZA PRIJEM U RADNI ODNOS DOKTOR MEDICINE


Sub, 11. 09. 2021         

JAVNI OGLAS ZA PRIJEM U RADNI ODNOS DOKTOR MEDICINE


JAVNI OGLAS ZA PRIJEM U RADNI ODNOS LABORATORIJSKI TEHNIČAR


Uto, 11. 05. 2021        

JAVNI OGLAS ZA PRIJEM U RADNI ODNOS

HRVATSKA BOLNICA DR. FRA MATO NIKOLIĆ NOVA BILA RASPISUJE JAVNI OGLAS ZA PRIJEM U RADNI ODNOS NA NEODREĐENO VRIJEME. KOMPLETAN OGLAS MOŽETE PREUZETI NIŽE:


Pet, 05. 05. 2021       

PRIMALJE HRVATSKE BOLNICE DR. FRA MATO NIKOLIĆ UPUĆUJU ČESTITKE POVODOM SVJETSKOG DANA PRIMALJSTVA


Pet, 9. 10. 2020      

JAVNI OGLAS ZA PRIJEM U RADNI ODNOS

Hrvatska bolnica Dr. Fra Mato Nikolić Nova Bila, raspisuje javni natječaj za prijem u radni odnos na neodređeno vrijeme na radno mjesto 

Referent za medicinsku administraciju- SSS, srednja ekonomska škola ili opća gimnazija - 1 izvršitelj

Preuzimanje kompletnog javnog oglasa:


Uto, 4. 8. 2020     

!! OBAVIJEST !! NEUROLOGIJA 9 mjesec 


Uto, 4. 8. 2020    

!! OBAVIJEST !! NEUROLOGIJA 8 mjesec 


Uto, 30. 6. 2020   

!! OBAVIJEST !! NEUROLOGIJA 


Sri, 3. 6. 2020  

!! OBAVIJEST !! 

SPISAK DEŽURSTAVA ODJELA NEUROLOGIJESri, 18. 3. 2020   

VAŽNO!!! MOLBA ZA JAVNOST

MOLIMO SVE PACIJENTE DA SE ,VOĐENI NOVONASTALOM SITUACIJOM, PRIDRŽAVAJU SVIH UPUTA TE DA PRIJE DOLASKA U BOLNICU OBRATE PAŽNJU NA SLJEDEĆE STVARI:

IMATE TEMPERATURU?

IMATE BOLOVE U GRLU?

OTEŽANO DIŠETE?

JAVITE SE U NADLEŽNI DOM ZDRAVLJA-TELEFONOM

KAKO BI STE DOBILI UPUTE ŠTO DA RADITE DALJE PO PITANJU VAŠEG ZDRAVLJA.


PREPORUKE I NAREDBE NADLEŽNIH TIJELA SU OBVEZUJUĆE!

PONAŠANJE IZVAN TIH OKVIRA PODLIJEŽE KAZNENOJ ODGOVORNOSTI.

BUDITE ODGOVORNI
NE UGROŽAVAJTE SEBE I DRUGE!


POTPUNA ZABRANA POSJETA!


Sri, 10. 3. 2020  

NAREDBA O POTPUNOJ ZABRANI POSJETA U BOLNICI

KRIZNI STOŽER FEDERALNOG MINISTARSTVA ZDRAVSTVA, U CILJU DALJNJEG PRAĆENJA SITUACIJE I PODUZIMANJA MJERA RADI SPRJEČAVANJA I RANOG OTKRIVANJA EVENTUALNOG SLUČAJA BOLESTI IZAZVANE KORONAVIRUSOM (COVID-19) DONOSI SLJEDEĆU

NAREDBU

NALAŽE SE KANTONALNIM KRIZNIM STOŽERIMA DA ZABRANE POSJETE BOLNICAMA KAO I U USTANOVAMA SOCIJALNE SKRBI KOJE 

ZBRINJAVAJU DJECU, MLADE I STARE OSOBE NA PODRUČJU KANTONA


Pet, 28. 2. 2020 

OBAVIJEST O IZMJENI TRAJANJA POSJETA U BOLNICI

Usljed aktivnosti kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike po pitanju novonastale epidemiološke situacije za sezonsku gripu i druge respiratorene infekcije obavještavamo sve posjetitelje naše ustanove da će vrijeme posjeta biti ograničeno na 1h dnevno do daljnjeg radi sprovedbe navedenih aktivnosti.

Hvala na razumjevanju.

 

Pet, 28. 2. 2020

JAVNI NATJEČAJ ZA PRIJEM U RADNI ODNOS- SPREMAČICE


JAVNI NATJEČAJ ZA PRIJEM U RADNI ODNOS


Pon, 08. 07. 2019

JAVNI NATJEČAJ


Sri, 23. 04. 2019

SVEČANO OTVORENJE 6. LAMELE HRVATSKE BOLNICE "DR. FRA MATO NIKOLIĆ" NOVA BILA


Hrvatska bolnica "Dr. fra Mato Nikolić" Nova Bila je uspješno okončala projekt dogradnje bolnice s novom, šestom lamelom. S novim prostorom u šestoj lameli se proširuju smještajni kapaciteti, omogućava uvođenje novih usluga i osiguravaju bolji uvjeti za boravak, liječenje i rad u bolnici.

Svečanom otvorenju su nazočili dužnosnici iz Republike Hrvatske te sa svih razina vlasti u Bosni i Hercegovini, gospodarstvenici, čelnici javnih ustanova i brojni drugi predstavnici iz društvenog i javnog života.

U sljedećim sadržajima možete  pogledati kratke sadržaje sa svečanog otvorenja.


Firma "NOBIL" tvornica madraca povodom obilježavanja 30 rođendana dodijelila značajno priznanje te donaciju odjelu pedijatrije  Hrvatske bolnice Dr. fra Mato Nikolić

Bolnica Dr. fra Mato Nikolić, točnije odjel pedijatrije jučer je bio dio pozitivne priče, gdje je firma "Nobil" tvornica madraca iz Nove Bile, povodom svog 30. rođendana, dodijelila jednu od 30 zvjezdica našem odjelu te donirala nove madrace za krevetiće mališana koji borave na našem odjelu.

Ovim putem osoblje odjela se zahvaljuje timu iz "Nobila", jer uz Vašu pomoć ćemo moći pružiti bolju udobnost našim bolesnim mališanima i njihov boravak na odjelu pedijatrije učiniti bar malo udobnijim.

Veliko hvala firmi "Nobil"

Hrvatska bolnica Dr. fra Mato Nikolić - odjel pedijatrije


DONIRAN VEOMA ZNAČAJAN ENDOSKOPSKI APARAT TE URAĐENA PRVA OPERACIJA SINUSA SA ENDOSKOPOM U NAŠOJ BOLNICI 

Uz pomoć sportske kladionice Bet Live, bolnica u Novoj Biloj dobila je endoskopski aparat za operaciju sinusa, te je danas izvedena prva endoskopska operacija sinusa u regiji.

Sretan sam i ponosan što smo u Hrvatskoj bolnici "dr. fra Mato Nikolić" u Novoj Biloj uspješno obavili operaciju koja se nigdje u BIH ne izvodi rutinski. Još jednom smo pokazali da je ova bolnica centar izvrsnosti i da postajemo referalni centar za endoskopske procedure" kazao je za naš potral dr. Mladen Čuturić, Šef otorinolaringologije bolnice u Novoj Biloj.

Otorinolaringologija u Novoj Biloj ovom operacijom napisala je nove stranice povijesti.
Rezultat je to jednog dugotrajnog procesa edukacija, kroz učešće na brojnim simpozijima i tečajima te ulaganja u skupocjenu opremu bez koje se ova operacija ne bi mogla izvesti.

Želim se zahvaliti prijateljima bolnice, kladionici Bet live, na čelu s direktorom gospodinom Goranom Jozipovićem i vlasnicima ,koji su osigurali sredstva za nabavku opreme te ravnatelju prim. dr. Velimiru Valjanu koji je uvijek bio moralna i materijalna potpora.

FESS

Functional endoscopic sinus surgery (FESS) je operacija s ciljem uklanjanja patoloških promjena sinusa, uspostavljanja uredne ventilacije sinusa uz očuvanje osnovnih anatomskih struktura. U koliko pri operaciji dolazi do odstranjenja i nekih struktura (srednja ili donja nosna školjka i sl), takvu operaciju nazivamo samo endoskopska operacija sinusa - ESS.

ko se pri operaciji otvaraju svi paranazalni sinusi, tada koristimo naziv FESS.
U početku, krajem sedamdesetih, FESS je bila zamišljena kao endoskopska dijagnostička metoda i kao operativna metoda ograničena na upalne i polipozne promjene sinusa. Kasnije se indikacije proširile i na benigne tumore, a zadnjih desetak godina intenzivno i na operacije malignih tumora sinusa.
FESS nije jednostavna metoda i moguće su brojne komplikacije: krvarenje, ozljeda orbite, likvoreja, endokranijalne komplikacije, ozljeda nazolakrimalnog kanala, n.optikusa, unutarnje karotide i dr.

Uz vrhunskog ORL stručnjaka dr. Mladena Čuturića, u njegovom timu bili su dr.anesteziolog Marko Androšević, te anestetičar i sestre instrumentarke.

OBAVIJEST

Obavještavamo sve kandidate koji su radili pismeno testiranje dana 21.05.2018 godine povodom javnog poziva za prijem kanidata koji će ostvariti radi odnos na određeno vrijeme u Hrvatskoj bolnici Dr. fra Mato Nikolić Nova bila da su urađeni pregledi testova te da ovim putem iste i objavljujemo. Sve informacije i rezulatati se nalaze u pdf fajlu koji se nalazi ispod teksta.                                                                                                                              Ravnatelj,

                                                                                                                 prim.Velimir Valjan, dr.med

PRIJEMNI TEST KANDIDATA

Dana 21.05.2018 godine obavljen je prijemni pisani test kandidata povodom poziva za prijem istih u radni odnos u Bolnici Dr. fra Mato Nikolić Nova Bila.

Uprava Bolnice je izrazila veliko zadovoljstvo odzivom na poziv te još jednom otvorila svoj vrata i pružila priliku za nova zaposlenja u svojoj ustanovi.

U fotogaleriji mozete pregledati fotografije sa desavanja.Broj: 01-_____/18

Datum: 14.05.2018

P O Z I V

za provjeru znanja i sposobnosti

Hrvatska bolnica "Dr. Fra Mato Nikolić" Nova Bila prima u radni odnos medicinske sestre-tehničare, za rad na određeno vrijeme, - pet izvršitelja.

Uvjeti: Završena škola srednjeg usmjerenog obrazovanja za medicinske sestre-tehničare IV stupanj stručne spreme, položen stručni ispit i obavljeno testiranje za provjeru znanja sposobnosti iz materije stručnog ispita.

Pisano testiranje će se održati u

Ponedjeljak 21.05.2018. u 12 sati

Kako bi mogli pristupiti testiranju, kandidati su dužni predočiti osobnu iskaznicu.

Pisano testiranje se sastoji od provjere znanja iz slijedećih oblasti:

 • Opći dio
 • Njega bolesnika
 • Urgentna medicina

Sa kandidatima koji ostvare najmanje 80% od ukupnog broja bodova na pisanom testiranju, obaviti će se razgovor (intervju), o čemu će biti obaviješteni putem oglasne ploče te mrežne stranice Hrvatske bolnice "Dr. Fra Mato Nikolić" Nova Bila.

Nakon provedenog pisanog testiranja i razgovora, Povjerenstvo utvrđuje listu kandidata prema ukupnom broju bodova ostvarenih na pisanom testiranju i razgovoru.

                                                                                                              Ravnatelj,

                                                                                                 prim.Velimir Valjan, dr.med.Udruga "Zraka Sunca" Kiseljak u posjeti bolnici Dr. fra Mato Nikolić Nova Bila

Udruženje žena oboljelih od karcinoma dojke "Zraka Sunca" Kiseljak utemeljena je 2006. godine, uz podršku Doma zdravlja. Trenutno imaju 40 aktivnih članica, a nažalost  kako ističu iz udruge taj broj se povećava. Neke od članica su povratnice općine Kiseljak, ali i susjednih općina. Već dugi niz godina svojim aktivnostima potiču ljude da brinu o svome zdravlju i rade na prevenciji i ranom otkrivanju karcinoma dojke. Cilj posjete udruge jeste kako bih svojim djelovanjem i korisnim informacijama koje donose iz osobnog iskustva upoznale pacijente bolnice te prenijele svoja iskustva te preporuke u prevenciji raka dojke. 

U vodstvu predsjednice udruge Nade Bešlić članice su posjetile odjel Ginekologije bolnice Dr. fra Mato Nikolić te odjel Kirurgije gdje su promovirale svoju udruge te podijelili prikladne poklone pacijenticama koje dolaze na operaciju dojke.

Udruga Zraka Sunca Kiseljak
Udruga Zraka Sunca Kiseljak


 

ZAHVALNICA

Ovim putem želimo uputiti zahvalnicu svim ljudima uključenim u organizaciju pomoći za Hrvatsku Bolnicu Dr. Fra Mato Nikolić, Nova Bila. Još jednom iskazana je velika humanost te nedvojbenost ljudi dobre volje i velikog srca uspjeli su da prikupe veliku te značajnu donaciju za potrebe rada Bolnice.

HRVATSKA KATOLIČKA MISIJA LINZ AUSTRIJA

 • Župljanima u Linz-u, Wels, Badischl, Wörklabruck, Micheldorf
 • Bolnica Barwherzige Swester Linz
 • Kompanija Menges Medical - Manfred Menges iz Gallspach
 • Kompanija Wozabal iz Linz-a
 • Svećenici u župi fra Antuna Hajmiler I fra Vjeko Lazić
 • Hrvatski dom "Ruža Hrvatska" Sv. Martin In Innkreis
 • Obitelji Maros Sandra i Moris
 • Obitelji Ćurić Mate i Ljubica
 • Gosp. Dragan Krišto
 • Gosp. Ružica Kasalo
 • Gosp. Spomenka Petričević
 • Gosp Janja Lozančić


POZIV

Pozivamo sve ljekare/liječnike i sve ostale zainteresovane da posjete predavanje koje organizuje Ljekarska/liječnička komora SBK/KSB. Predavanje će se održati 13.02.2018. godine (utorak) u 17h u HB "Dr. fra Mato Nikolić" u Novoj Biloj.

Teme i predavači:

 • "Naš prvi POEM i POP (peroralna endoskopska miotomija)",predavač: dr.sci. Srđan Gornjaković, specijalist gastroenterohepatologije.
 • "Kirurški tretman ahalazije i pilorostenoze",predavač: dr. Mario Gučanin- Gazibarić, specijalist kirurgije.
 • "Hibridna kirurgija", predavač: Prim.dr. Velimir Valjan, specijalist kirurgije, subspecijalist abdominalne kirurgije.

Predavanje će biti bodovano od strane Ljekarske/liječničke komore SBK/KSB prema Pravilniku o sadržaju, rokovima i načinu stručnog usavršavanja i provjere stručnosti ljekara/liječnika SBK/KSB.

Prijava obavezna!

Napomena: Molimo sve koji žele da prisustvuju predavanju da obavezno izvrše prijavu na jedan od sljedećih načina: na broj telefona 030/513-812; putem sms poruke na broj 061/781-871 ili putem e-maila na ljekarska.komora.sbk@gmail.com

                                                                                               Predsjednica Ljekarske/liječničke komore SBK/KSB

                                                                                                                                                             Marijana Rašo    

XXXI. PERINATALNI DANI "ANTE DRAŽANČIĆ" - Opatija, 13. - 16.09.2017.g.

Tradicionalno, Perinatalni dani okupljaju stručnjake svih specijalnosti kojima je zajednički cilj briga za trudnicu i nerođeno dijete, rodilju, babinjaču i njezino novorođeno dijete. Našu bolnicu ove godine su predstavljale gl. sestra ginekologije i rodilišta primalja Snježana Šećerović  i gl. sestra neonatologije i pedijatrije Snježana Šteko.

GLAVNE TEME KONGRESA

 1. INDUKCIJA I STIMULACIJA POROĐAJA
 2. PRETILOST I TRUDNOĆA
 3. BAKTERIJSKE INFEKCIJE U NEONATOLOGIJI
 4. PRIJEDLOG SMJERNICA U KLINIČKOJ PRAKSI


Ovom prilikom se zahvaljujemo gospođama Katici Franjić  i Miri Rajković  koje su nesebično donirale određena sredstva i pomogle da naše dvije sestre odu na ovako važan kongres. 

Violeta darovala krevetiće za bebe našoj bolnici

Violeta, kao veliki i vjerni prijatelj mama, beba i djece, odazvala se pozivu naše bolnice te odjelu Ginekologije i rodilišta donirala četiri nova krevetića za bebe. 

Violetina donacija potvrda je dosadašnje dugogodišnje uspješne suradnje koju ova društveno odgovorna kompanija ima s našom ustanovom, gdje kroz regionalni program darivanja rodilja i beba svim mamama u rodilištu dijeli bogate poklon paketiće.

Iskrena potpora bh društvu i njenim građanima Violetina je nit vodilja kroz svoje djelovanje kao društveno i moralno odgovorne firme.

Hvala tvrtki "Violeta" u ime svih djelatnika bolnice.