Edukativno predavanje u "Hrvatskoj bolnici dr.fra Mato Nikolić"

2017-01-26

U četvrtak je u Hrvatskoj bolnici dr.fra Mato Nikolić u Novoj Biloj održano edukativno predavanje u organizaciji Liječnićke komore SBK.

Predavanju je prisustvovalo preko 100 liječnika iz Srednjebosanskog kantona. Prvi predavač bio je mr.sci.med dr. Amir Spahić, koji je održao predavanje o Morfološkim parametrima karcinoma želuca, te o patohistološkom izvještaju i problemima raka debelog crijeva.

Specijalist opće kirurgije i subcpecijalist abdominalne kirurgije prim.dr.sci.med Željko Martinović govorio je o značaju broja pregledanih limfnih čvorova, a također se osvrnuo na limfadenektomiju u kiruškom liječenju kolorektalnog karcinoma.

Posljednje, vrlo detaljno predavanje imao je ravnatelj Hrvatske bolnice dr. fra Mato Nikoić prim.dr Velimir Valjan. Valjan je svim prisutnim liječnicima govorio o značaju endoskopske procedure u dijagnostici i terapiji novonastalih tvorevina u probavnom traktu. U svom predavanju istaknuo je kako je uloga liječnika da upozna pacijenta o svim metodama dijagnostike i terapije, a pacijent je taj koji će zajedno sa svojom obitelji donijeti konačnu odluku o metodi liječenja, istaknuo je dr. Valjan.