Radno vrijeme i posjete

ZDRAVSTVENI DIJELATNICI KOJI SU VAM NA USLUZI:

Dolaskom u neku od naših specijalističko-konzilijarnih ambulanti ili u neki od laboratorija, na raspolaganju Vam je stručno osoblje (liječnik specijalist, med.sestra, ing. medicinske radiologije, medicinsko-laboratorijski inžinjeri, laboranti, viši fizioterapeuti...) i u jednom posjetu ambulanti ćete obaviti samo pretragu ili pregled zbog kojeg ste došli. Za sve eventualne daljnje pretrage ponovo se naručujete i dolazite, ukoliko su potrebne naruđbe za neku pretragu ili pregled .

Ako ste zaprimljeni na neki od bolnički Odjela, o Vama brinu liječnici specijalisti, med sestre koji rade na tom Odjelu, ali u riješavanju zdravstvenog problema (zbog kojeg ste hospitalizirani) aktivno sudjeluju i svi ostali profili zdravstvenih dijelatnika, kao konzilijarni tim koji Vaš liječnik prema potrebi okuplja.

Informacije o blesti i liječenju možete dobiti od liječnika koji Vas «vodi» (liječi na Odjelu gdje ste hospitalizirani).

Informacije vezane za zdravstvenu njegu (primjenu ljekova, dijete, zdravstveno-prihvatljivog ponašanja, održavanja higijene...) tijekom boravka u Bolnici i kasnije po povratku kući dobit ćete od medicinske sestre.

Uz Glavnu sestru Odjela koja planira intervencije iz zdravstvene njege za sve pacijente i ima odgovor na prije navedena pitanja, tijekom 24 sata uz Vas su odjelne medicinske sestre.

U Hrvatskoj bolnici " Dr. fra Mato Nikolić " vježbe i pripravnički staž obavljaju učenici medicinske škole, te studenti Sestrinstva i Medicine. Oni su naša i Vaša budućnost, pa Vas molimo za razumjevanje.

Ako smatrate da se Vaša privatnost ipak pretjerano narušava imate pravo odbiti nadzoćnost učenika i studenata tijekom pregleda.

Polikliničko-kozilijarne ambulante rade radnim danom u jutarnjoj smjeni (informacije o radnom vremenu su izvješene na vratima svake ambulante i možete ih dobiti telefonski)

U koliko su u pitanju Hitni slučajevi prijamne ambulante rade od 0-24.

Centralni laboratorij, Transfuziologija rade za redovne pacijente kroz jutro (određeni termini su predviđeni za određene usluge), a za bolničke i ostale hitne pacijente 0-24. Citologija radi svakim radnim danom(od 08:00 do 15:00).

Na bolesničkim odjelima osoblje kroz 24 sata skrbi o bolesnicima. Cilj nam je omogučiti Vam održavanje kontakta sa Vašim bližnjima i zato su POSJETE dozvoljene radnim danom i Subotom od 14:00 do 16:00, a Nedjeljom i blagdanima od 13:00 do 16:00 sati.

Molimo posjetitelje da:

Prilikom dolaska na odjel vodite računa da osoba koju posjećujete najčešće nije sama u sobi i da dolazak većeg broja ljudi i njihovo duže zadržavanje stvara gužvu.

1.

Bolnički uvjeti također, ne dozvoljavaju držanje velikog broja stvari (hrane, robe, ukrasa). Bolesniku treba pribor za osobnu higijenu, 2 ručnika, 2 piđame, 2 para donjeg rublja, papirnati ubrus, osvježavajuće piće i čaša i 2-3 voćke (po želji). Sve to redovito mjenjajte i gužve neće biti. Naravno da će se naći mjesto za novine ili knjigu.

2.

Ostale obroke, slatkiše i slično možete donijeti bolesniku nakon konzultacije s liječnikom ili medicinskom sestrom, koji će Vas uputiti da donešenu hranu uskladite s propisanom dijetom.

Prosječni broj dana ležanja je kod nas 6,1 (sa tendencijom smanjenja) što znači da su naši pacijenti tu samo u akutnoj fazi bolesti i potreban im je mir.

Poštovani posjetitelji, Vaš dolazak će ih smiriti, oraspoložiti i to je preduvjet brzog oporavka. Jednako je važno i Vaše primjereno ponašanje tijekom posjeta. Ono će im omogućiti prijeko potreban odmor.

Na Odjelu pedijatrije, da bi ostanak u bolnici bio što je moguće manje stresan za dijete, majka može biti 24 sata, a za majke dojilje sa dojenčadi do 9 mjeseci (da bi održale laktaciju) osigurali smo i jedan obrok.

Sva pravila o donošenju stvari od kuće za djecu su nešto drugačija. Oni mogu donijeti omiljenu igračku i bočicu, hranu, čašu... sve u dogovoru s osobljem.