Vodič za pacijente

PRIJEM U BOLNICU

Na glavnom ulazu u Bolnicu za informativnim pultom radi osoba koja će Vas uputiti prema željenom Odjelu ili službi . Tu je i plan Bolnice koji Vam može pomoći u lakšem snalaženju. Prijem na Odjel može biti hitan ili redovan. U svakom slučaju, pacijent se prvo javlja u prijamnu ambulantu gdje će biti zaprimljen, a potom se upisuje u protokol odjela na kojem bude zaprimljen.

POTREBNI DOKUMENTI

UPUTNICA ( koju ste dobili od lječnika iz primarne zdravstevne ustanove )

ZDRAVSTVENA ISKAZNICA ( ovjerena )

PREMIJA kojom se potvrđuje oslobađanje od plaćanja participacije (ako imate)

NALAZE, otpusna pisma i ostalu medicinsku dokumentaciju

LIJEKOVE koje trenutno uzimate.

Pacijenti koji nemaju zdravstveno osiguranje plaćaju zdravstvene usluge u cijelosti.

ŠTO MORATE ZNATI KAD IDETE KOD LIJEČNIKA

Odlazak liječniku je otežavajuća okolnost i činjenica da ste zabrinuti, boli vas, imate temperaturu... Uz sve to prilikom pojašnjavanja problema liječniku i najbolji govornici bi se zbunili.

Zato je dobro pripremiti se, možda i napisati sve što želite reći i pitati. Nekada je dobro angažirati i pratnju da Vam pomogne u komunikaciji s bolničkim osobljem. Ipak ako je bolesnik u svjesnom stanju, najbolje i najtočnije je da on bude izvor informacija.

Najčešća pitanja su:

Zašto se sada javljate u Bolnicu (opišite sadašnji problem koristeći paramatre: kako je počelo/vremensko trajanje, intenzitet/ jačina npr.boli, točno pokažite/locirajte problem...)?

Da li ste do sada teže bolovali?

Imate li neke kronične bolesti, uzimate li neke lijekove             ( ponesite ih)?

Jeste li alergični na neki lijek, hranu ili nešto drugo?

Jeste li ovisni o cigaretama, alkoholu, drogama?

Ima li u vašoj obitelji težih/ nasljednih bolesti?

Samo iskrenim razgovorom možemo doći do cilja, a svi zdravstveni djelatnici su dužni poštivati tajnost Vaših informacija.

Poštovani pacijenti,

Dolazak u bolnicu radi pregleda ili ležanja je za većinu ljudi je veoma stresan. Važno je unaprijed znati i pripremiti se za određene procedure koje kao pacijenti trebate proći kako bi ostvarili svoja prava na razini bolničke/sekundarne zdravstvene zaštite, koju Vam mi u Hrvatskoj bolnici " Dr. fra Mato Nikolić " možemo pružiti.

Hrvatska bolnica " Dr. fra Mato Nikolić " Nova Bila pruža usluge dijagnostike i akutnog liječenja kroz polikliničko-konzilijarne ambulante, usluge analize krvi i urina u centralnom hematološkom laboratoriju i usluge službi: Transfuziologije i Citologije.

Osobe koje osjete neki zdravstveni problem, javljaju se u ambulantu svom obiteljskom liječniku, ginekologu, pedijatru ili u Hitnu medicinsku pomoć (HMP). To je prva/ primarna razina zdravstvene zaštite (PZZ) odakle se, sukladno mišljenju gore navedenih liječnika, pacijent šalje, sa adekvatno ispunjenom uputnicom, u Bolnicu na daljnju obradu i liječenje.

Ako dođete u Bolnicu bez uputnice ( kao hitan slučaj ) naši liječnici će Vas pregledati, procijeniti situaciju i ako se radi o hitnoći odmah Vas primiti, a protokol donošenja uputnice će pratnja obaviti naknadno. U ostalim slučajevima bit ćete vraćeni i upućeni u proceduru ostvarenja prava na bolničke usluge.

Ukoliko trebate uslugu iz neke od naših specijalističkih ambulanti protokol je slijedeći: - Informacije za pojedine preglede, pretrage ili zahvate koje trebate obaviti možete dobiti za informativnim pultom na glavnom ulazu u bolnicu osobno ili putem telefona na broj 030/708 - 500. Sve pacijente koji hitno trebaju bolničku skrb liječnici iz primarne zdravstvene ustanove će sa uputnicom za bolničko liječenje poslati u jednu od naših prijamnih ambulanti gdje će im se odmah obaviti pregled i donijeti konačna odluka odaljnjem tretmanu. Transport do bolnice: - u hitnim slučajevima obavlja vozilo Hitne pomoći. - možete doći i osobnim vozilom (zabranjeno je parkiranje tunelu, ako trebate dovesti pacijenta u neku od prijamnih ambulanti, javit ćete se portiru na ulazu). Ispred Bolnice je veliko bolničko parkiralište gdje možete ostaviti svoje vozilo do odlaska.