Interni odjel

INFORMACIJE ZA PACIJENTE

Prijem u bolnicu.

Bolesnik koji je naručen u bolnicu treba se tog datuma javiti između 9 i 10 sati u prjemnu ambulantu u prizemlju zgrade.Nakon prijema bolesnik se smješta u bolesničku sobu.Molimo Vas da ne nosite novac i dragocjenosti.

Što ponijeti u bolnicu?

Ponijeti pribor za osobnu higijenu,piđamu donje rublje,ogrtač,papuče.Vlastitu odjeću bolesnici ne mogu koristiti na odjelu intenzivne njege.

Potrebni dokumenti

Za pregled u poliklinici i prijem u bolnicu potrebno je priložiti zdravstvenu iskaznicu/knjižicu/uputnicu.Preporuča se ponijeti svu prethodnu med. dokumentaciju o bolesti zbog koje dolazite, otpusna pisma ranijih boravaka u bolnici, popis lijekova koje uzimate ili ponijeti kutije lijekova.

Prijem hitnih bolesnika u kurentnim situacijama od 0 do 24 sata svaki dan.

Smještaj u bolnici

Većina bolesničkih soba je dvokrevetna, trokrevetne iznimno četvero krevetne s pripadnim sanitarnim prostorom. Na ulazu u odjel nalazi se telefonska govornica br. ................ i caffe aparat. Na Internom odjelu nije dozvoljeno pušenje pa Vam preporučamo da smanjite ili prekinete sa pušenjem već prije dolaska u bolnicu da izbjegnete dodatnu napetost zbog nedostatka pušenja.Također nije dozvoljeno uzimanje alkoholnih pića.Posjete bolesnicima dozvoljene su svakim radnim danom od 14 do 16 sati, a nedjeljom i blagdanom od 13 do 16 sati.

Prehrana pacijenata

Bolesnici imaju osigurana 3 obroka.

Doručak od 8 do 8:30 min

Ručak od 12 do 12:30 min

Večera od 17 do 17:30 min

Bolesnici s dijabetesom, bolesnici na pojačanoj ishrani imaju i 2 među obroka.

Jutarnja užina od 10 do 10:15 min

Poslije podnevna užina od 15 do 15:15 min

Hrana se raspoređuje u centralnoj kuhinji, serviranje na poslužavniku, tako servirana se stavlja u zatvorena kolica i doprema na odjel. Podjelu obroka obavljaju kuhari i pomoćno osoblje.

Informacije o bolesti i pretragama.

Obaveza liječnika koji Vas vodi je da se informira o Vašoj bolesti, o svim zahvatima i intervencijama koje će se provesti. Informacije o Vašoj bolesti liječnik može dati i Vašim najbližim srodnicima ukoliko Vi to dozvolite. Najveći dio pretraga provodi se u radnom vremenu od 07 do 15 sati. U tijek boravka u bolnici nije dozvoljeno napustiti bolnicu/čak ni na kraće vrijeme/ bez prethodnog dogovora sa liječnikom. ukoliko boravak prekidate na vlastiti zahtjev potrebno je potpisati odgovornost za moguće posljedice prekida liječenja.Na pretrage u bolnici ili iznimno u drugoj ustanovi bolesnici se u pravilu upućuju u pratnji med. osoblja.

Otpust iz bolnice se u pravilu planira te Vas molimo da pravodobno obavijestite obitelj da se pripremi za Vaš odlazak. Otpust iz bolnice vrši se u pravilu iza 10 sati do 14:30 min zbog administrativnih procedura-Otpusnicu uzeti preuzeti u prizemlju/šalter otpust/.Pri otpustu Vam vračamo svu med. dokumentaciju koju ste donijeli pri prijemu.Dokumentacija o pretragama izvršenim u tijeku boravka u bolnici ostaje u bolničkoj arhivi, a Vam se uručuje kopija nalaza.Otpusno pismo donijeti pri kontrolnom pregledu.

Svaki radni dan kontrolni pregledi u Internističkoj ambulanti od 10 do 13 sati, naruđžbe na: 

Tel.: 030 708 545

Broj je ograničen zbog obima posla!

Dijagnostičke pretrage po naruđbi

UZV SRCA, ERGOMETRIJA, 24H PO HOLTERU na Tel.: 030 708 510 i 708 509

KOLONOSKOPIJA, GASTROSKOPIJA, REKTOSKOPIJA, ERCP ovisno o indikaciji po naruđbi

na Tel.: 030 708 506

JIL Tel.: 030 708 563

U slučaju potrebe za sve informacije možete kontaktirati naše djelatnike.